– Kålsäsongen tar slut i juni. Därefter finns det ingen kål att rulla. Det var därför vi lagt semestern till juni. Alternativet hade varit att skicka hem folk men det tyckte vi inte vore någon bra lösning.
Det säger Bengt Olsson, personalchef på Dafgårds i Källby.

[Ur nummer: 05/2010] Som han ser det så är det inte någon stor sak att behöva ta semester i juni. Det är helt enligt vad som står i semesterlagen.
– Anser man att det är fel så får man se till att ändra lagen, säger Bengt Olsson.
* I många år har det varit möjligt för de anställda att ha ledigt i juli. Varför är det inte möjligt längre?
– Tiderna har förändrats. Förr var det industrisemester som gällde i juli. Så är det inte längre. Kraven idag ser helt annorlunda ut än förr. Numera förväntas vi leverera alla tider om året, säger Bengt Olsson och fortsätter:
– Att förlägga semestern till juni har varit logiskt sett till produktionen. Att tycka att vi istället borde skicka hem folk är väl egoistiskt.
* De i h-hallen är bekymrade över den långa hösten och också upprörda över att barnfamiljer inte kan fira semester tillsammans. Vecka 23 går ju barnen fortfarande i skolan. Har du förståelse för det?
– Nej, juni är en semestermånad. Så ser lagen ut. Jag tror inte heller att kritiken är så utbredd. De som protesterat mest är de som inte har småbarn.
* Enligt uppgift är alla emot tidigareläggandet. Alla ska ha skrivit på protestlistan. Stämmer inte det?
– Jag har fått en lista med ett antal namn. Jag tror att trycket varit ganska hårt och att man inte vågat annat än att skriva under.
Det framkommer att Bengt Olsson trots allt har viss förståelse för att de anställda i h-hallen är upprörda över den tidiga semestern.
– Vi kommer inte att kunna lösa det i år, men förmodligen till nästa sommar. Jag har full förståelse för personalen som har skolbarn, men det gäller en vecka som barnen är i skolan.