[Ur nummer: 06/2010] Missa inte temautställningen Född flexibel på Arbetets museum i Norrköping. Det är Robert Nyberg som möter Ewert Karlsson (EWK) på EWK-museet Centrum för politisk illustrationskonst. Båda två är folkkära tecknare som har förmågan att på ett underfundigt sätt kommentera samhällsfrågor. De tar båda politisk ställning för den lilla människan. Men även om budskapet är allvarligt görs det med en stor portion värme och humor vilket är en svår konst som de båda är fenomenala på.
Det som kännetecknar EWK (1918-2004) är att han för fram sin samhällssyn i bild utan text. Medan Robert Nyberg (född 1956) däremot för fram sitt budskap genom bild kombinerad med mycket korta och träffsäkra texter. Han är välkänd inom fackföreningsrörelsen, inte minst genom de bilder som han tecknat för Kommunal. Men även Livs har engagerat Robert Nyberg vid flera tillfällen.
Utställningen har vernissage den 5 juni och pågår under hela sommaren.