[Ur nummer: 07/2010] Fin?landssvenske koreografen Kenneth Kvarnström är en av dem som deltar under Parkteaterns dansmånad i augusti i Stockholm. Inför föreställningen XPSD inspirerades han av 1600-talets hovdanser. Men resultatet är ett helt annat, dansen präglas istället av 1980-talets glamrock och disco. Du ser den ovanliga mixen i Vitabergsparken, 14-15 augusti, klockan 19. Dessutom har Kenneth Kvarnström lovat att då berätta hur man själv kan bli koreograf.
Andra dansupplevelser som Parkteatern bjuder på är Cullbergbaletten, Kungliga baletten, streetdans och Vindhäxor. Och allt är dessutom gratis!
Är du redo att svänga dina ben till riktigt härliga Bollywood-toner? Londons berömda Bollywood Pandits kommer till Pildammsteatern i Malmö den 3 augusti. De bjuder på hindi-pop, och dessutom både klassisk Bhangra och vacker sitar. Spelar gör också DJ Ritu, som kallas en riktig legend från London. Hon värmer upp teatern redan från klockan 17.