[Ur nummer: 07/2010] Bollywooddans, elektropopopera och klimatteater. Det finns något för alla i sommarsverige. Här är kulturupplevelserna du inte vill missa…
Njut av opera utomhus i sommar. I ett nedlagt sågverk vid sjön Ljusnaren kommer Puccinis mästerverk La Bohème att ljuda. Opera på skäret ger tio föreställningar med en trio internationella stjärnor i huvudrollerna. Spelas mellan den 31 juli – 22 augusti, i Kopparberg. På den vackra utomhusscenen vid Dalhalla visas också Mozarts magiska Trollflöjten, den 13 och 14 augusti.
Artisten Maloumas var tidigare censurerad i hemlandet Mauretanien, eftersom hon sjöng om kvinnors rättigheter. Nu finns chansen att se henne på Pildammsteatern i Malmö. Tillsammans med nio moriska musiker väver hon ihop traditionell ökenblues med modern, rockig elgitarr. En enda konsert ges. Söndag den 11 juli, klockan 19.
Hur ska man prata om klimatet så att det verkligen berör? Artisten Ane Brun har tagit initiativ till föreställningen No more lullabies, som med poesi och musik vill väcka engagemang hos människor. Utan några pekpinnar vill artisterna få folk att börja diskutera. Medverkar gör bland andra Bob Hansson, Ane Brun själv, Elin Ruth Sigvardsson och The Tiny. Du ser föreställningen i Vitabergsparken, Stockholm, den 18 augusti. Gå in på: www.stadsteatern. stockholm.se för mer information om Parkteatern.