[Ur nummer: 07/2010] Som vanligt vankas det teater i Gotlands pampiga klosterruin. Sin vana trogen sätter Romateatern upp Shakespeare, och i år blir det Macbeth. Daniel Larsson spelar huvudrollen i det här blodiga dramat om makthunger och framgångssträvan. Spelperioden är mellan 23 juni till 8 augusti.
Vill du se mer Shakespeare så bege dig till Västanå teater i Sunne. Där bjuder Leif Stinnerbom på En midsommarnattsdröm, hela juli och augusti, www.vastanateater. se.
Är man istället sugen på något lättsammare så gästspelas Romateatern också av Sissela Kyles humorföreställning Dina dagar är räknade, den 17 och 18 juli.
De elaka vesslorna, den poetiske mullvaden – och den despotiske paddan. Det susar i säven har trollbundit såväl i bokform som på teaterscenen. Nu sätter Västerbottensteatern i Skellefteå upp den klassiska fabeln. Visserligen rekommenderas sommarteatern från 6 år, men alla kan nog njuta av berättelsen från Paddeborg, som dessutom har en samhällskritisk udd. Föreställningen spelas fram till den 15 juli. www.vasterbottensteatern.se
Åk med på en teaterbåt i sommar. Estrad norr sätter upp pjäsen Vidundret, som handlar om människorna runt en sjö där ett odjur sägs vila. Året är 1859 och två män från Mineralbolaget i Sundsvall kommer på besök för att få marken så billigt som möjligt. Premiären är i Hoverberg den 4 augusti, och sedan ska en ort i varje kommun som angränsar till Storsjön besökas. Se mer på
www.estranorr.se