”Det går inte att bara vara negativ, säga att en människa är dålig.”

– Att få barn gör att man får andra värderingar. Innan jobbade man och gick hem. Nu blev det annorlunda. Jag blev fackligt aktiv när jag fick mitt första barn, säger Veronica Löfquist.

[Ur nummer: 09/2010] Hon är jämställdhetsombud och suppleant i styrelsen på Scan-klubben. För henne handlar jämställdhet naturligtvis om lön, den ska vara lika för lika arbete, men också om hur man blir bemött på arbetet, det får inte förekomma någon form av mobbing.
Politiskt uppdrag har hon som nämndeman i tingsrätten, det är samma uppdrag som Therese Sturesson Suran har. De jobbar ihop i paketeringen och när Veronica fick höra om nämndemännen blev hon intresserad och tyckte att det var ett sätt att engagera sig. Det är på dagtid, fyra gånger per halvår. Tingsrätten betalar arvode och ersättning för förlorad arbetsinkomst.
– Jag får se lite mer av världen, säger hon.
I Tollarp utanför Kristianstad där hon bor har hon gått med i S-föreningen. Det är barn och ungdomsfrågor som engagerar henne. Folkpartiets utspel med krav på att en förälder ska tvingas närvara i skolan, om barnen är stökiga, tror hon inte på.
– Det är ju inte säkert att det är så bra förälder. Och vad händer när den inte är där. Jag tror inte på en sådan skolpolitik, inte heller på tidiga betyg. Om det är en elev som är jobbig i skolan måste man försöka reda ut vad det beror på, vilket är problemet? Det går inte att bara vara negativ, säga att en människa är dålig.
Hon berättar att hon tidigare på dagen talade med en arbetskamrat som inte visste hur hon skulle rösta. Hon gav följade råd:
– Man vet aldrig vad som händer en i livet, vilken situation man hamnar i. Man kan bli arbetslös, få ett sjukt barn, man kan bli ensamstående.
– Rösta på det parti som vill ha stark välfärd för alla oavsett vilken situation man befinner sig i.