[Ur nummer: 10/2010] Jenny Wrangborg, poet, krönikör och kallskänka, är årets Stig Sjödinpristagare.
Jenny Wrangborg, 26 år, får priset för sin poesi från sin vardagsverklighet i restaurangköket. Genom hennes dikter får vi möjlighet att stiga in i en värld av stress, utsugning och hårdföra arbetsgivare men också av solidaritet, sammanhållning och varmt kamratskap. Kallskänken är hennes utkikspost för skildringar av kampen för människovärdiga villkor i en bransch som sällan genomlysts i diktens form, skriver priskommittén i sin motivering.
Det är verkligen sant. Jag har haft förmånen att höra henne läsa sina dikter vid flera tillfällen och har varje gång blivit lika imponerad. Jag har också läst hennes diktsamling Kallskänken (Kata förlag), som hon debuterade med våren 2010, och den var helt fantastisk! Jenny Wrangborg är en poet som berör, som väcker känslor och med ordens hjälp skapar bilder som dröjer sig kvar. Hon förmedlar också vrede och vilja att förändra.