Vinnare. Under Chark-SM i Göteborg avgjordes för första gången även Styckar-SM. Vinnare blev Daniel Tunner, 48, från Stockholm. Till vardags arbetar han på Mårtenssons partiaffär.

Tävlingsmomentet gick ut på att på tid stycka en halv gris och omvandla den till produkter färdiga att säljas i butik. Domarna bedömde bland annat ekonomiskt utbyte, estetiska värden, arbetsorganisation och hygien. Till premiäromgången av tävlingen var Sveriges sex största slakt- och styckningsföretag för griskött inbjudna.

I de mer sedvanliga tävlingskategorierna i Chark-SM deltog över 70 företag med sammanlagt cirka 650 charkuterier som bedömdes av en jury. Allt från falukorv, julskinka, grillkorv och vegetariska charkprodukter tävlade i totalt 18 klasser om att bli svenska mästare.

Chark-SM hölls första gången 2001. I år var det elfte gången som tävlingen arrangerades.