Ingen du älskar kan dö – ny bok

En kvinna arbetar på bokförlag i Stockholm och har en hemlig romans på jobbet. En man vakar vid sin pappas sida på sjukhuset på Irland, när han får veta att han inte kan donera sin njure – han och hans far delar inte samma dna.

På Mallorca har en svensk kvinna köpt en tomt för att bygga ett pensionat. Flytten ska bli en nystart efter en djup sorg, men när byggfirman börjar arbeta runt huset hittas ett nedgrävt lik. De olika trådarna tycks till en början inte ha något med varandra att göra, men så dyker knutar av sammanhang upp, än här, än där.

Anna Platt har en bakgrund som manusförfattare till tv-­serier och det märks på de förtätade scenerna och det avskalade språket som med små ansatser lockar fram bilder i huvudet på läsaren. Denna bok är hennes andra efter debuten Vi faller som kom ut 2017. Det är en deckare, men en ovanlig sådan – relationerna människor emellan får ta plats, växa och kännas. När den ångestridna älska­ rinnan driver runt, ”hamnar” utanför sin kärleks hus och blir inbjuden av hustrun, är det lika spännande som vilken mordscen som helst.

Ingen du älskar kan dö handlar om att tappa bort sig själv och finna nya vägar i livet. Men vem säger att vi kommer att tycka om den stig vi slår in på?

Lagom kondition

Pepp med podden Lagom kondition, där Erik Wickström, Niklas Bergh och gäster pratar skidåkning och motion.

Ur spår

Serien Ur spår på Netflix
Om du ännu inte sett mysiga och känslo- samma Ur spår, regisserad av Mårten Klingberg, så är det dags! Finns på Netflix.

Trollvinter

Mumintrollet vaknar ur sitt ide, mitt i vintern, till en ny och förunder- lig värld.