Ali Bahrami har varit anställd på Norrbottensgårdens slakteri sedan augusti förra året. Innan dess gick han en vuxenutbildning med inriktning mot slakt och styckning. Utbildningen genomfördes till största delen på just Norrbottensgården.
Ali Bahrami har varit anställd på Norrbottensgårdens slakteri sedan augusti förra året. Innan dess gick han en vuxenutbildning med inriktning mot slakt och styckning. Utbildningen genomfördes till största delen på just Norrbottensgården.
Just nu arbetar Ali Bahrami mest med styckning men ibland han hjälper också till vid slakten och vid paketeringen. ”Jag trivs jättebra här. Det bästa med jobbet är kollegorna”, säger han.
Just nu arbetar Ali Bahrami mest med styckning men ibland han hjälper också till vid slakten och vid paketeringen. ”Jag trivs jättebra här. Det bästa med jobbet är kollegorna”, säger han.
Innan nötbogen blir köttfärs behöver Ali ta bort senor och brosk. ”Som styckare är det viktigt att ha bra teknik med kniven och att man är väldigt noggrann”, säger han. På Norrbottensgården styckas runt 15 nötdjur under en full produktionsdag.
Innan nötbogen blir köttfärs behöver Ali ta bort senor och brosk. ”Som styckare är det viktigt att ha bra teknik med kniven och att man är väldigt noggrann”, säger han. På Norrbottensgården styckas runt 15 nötdjur under en full produktionsdag.