Efter att ha vägts och fördelats förs köttet till I kvarnen i stora vagnar. Där mals det som ska bli hamburgare och korv.
Efter att ha vägts och fördelats förs köttet till I kvarnen i stora vagnar. Där mals det som ska bli hamburgare och korv.
Innan packning och utkörning till butik hamnar köttsmet som ska bli burgare i mixern. Här ser Johannes till att smeten kryddas upp ordentligt, dessutom tillsätts vatten. ”Man får passa sig lite när man häller i kryddblandningen, det är lätt att den stiger upp i ögon och näsa annars.”
Innan packning och utkörning till butik hamnar köttsmet som ska bli burgare i mixern. Här ser Johannes till att smeten kryddas upp ordentligt, dessutom tillsätts vatten. ”Man får passa sig lite när man häller i kryddblandningen, det är lätt att den stiger upp i ögon och näsa annars.”
Johannes med två av sina kollegor Joel Ekberg och Anton Gunnarsson, som också trivs på jobbet. Mycket tack vare god stämning och ett välfungerande faddersystem. På Danish Crown arbetar omkring 125 livsmedelsarbetare, av dem är 89 medlemmar i facket.
Johannes med två av sina kollegor Joel Ekberg och Anton Gunnarsson, som också trivs på jobbet. Mycket tack vare god stämning och ett välfungerande faddersystem. På Danish Crown arbetar omkring 125 livsmedelsarbetare, av dem är 89 medlemmar i facket.

Johannes Göthberg

Ålder: 24

Yrke: Linjeansvarig på ”Lilla marinaden”.

Arbetsplats: Danish Crown i Jönköping.

Utbildning: Kockprogrammet på gymnasiet.

Övriga uppdrag: Skyddsombud samt knivansvarig.