Vad tjänar en slaktare eller styckare?

Enligt SCB:s lönestatistik för 2022 var den genomsnittliga lönen för gruppen slaktare och styckare 30 500 kronor per månad före skatt. Lönen för en enskild anställd kan påverkas av flera faktorer, exempelvis kompetens, ansvar och erfarenhet.

Vad är lägsta lönen?

I slakt- och charkuteribranschens tilläggsavtal till livsmedelsavtalet finns nivåer för lägsta lön. Här är lönetabellen för vuxna arbetstagare som gäller från och med 1 april 2023 – 31 mars 2024. Beloppen är i kronor per timme.

Vad får man i OB?

Kollektivavtalet innehåller också nivåer för exempelvis övertidsersättning, tillägg för förskjuten arbetstid, frysrumsarbete och arbete på obekväm arbetstid (OB-tillägg). Här nedan finns tabellen för OB-tillägg för helgfri vecka från och med 1 april 2023 – 31 mars 2024. Beloppen är i kronor per timme.

Var hittar man kollektivavtalet?

Vill du själv se efter om vad som står om lön och ersättningar i kollektivavtalet som gäller för dig finns avtalen att ta del av på Livs webbplats.

Det kan också finnas lokala avtal som reglerar lönerna utöver vad som står i kollektivavtalet. Har du frågor om lön kan du höra av dig till din klubb eller till Livs i din region.