[Ur nummer: 04/2003] Thomas Persson, sekreterare i Livsklubben på Malaco Leaf, Malmö:
– Lönerna, att de blir så rättvisa som möjligt. Sedan tycker jag att arbetsmiljön måste bli bättre. Men hur det hela ska gå till vet jag inte. Jag har precis blivit fackligt aktiv.

Annika Persson, vice ordförande i Livklubben på Samfood, Fosie:
– Arbetsmiljön, på grund av att vi kvinnor har så monotona arbetsuppgifter. Det är därför viktigt med kompetensutveckling så att alla får möjlighet att rotera mellan olika sysslor. Inte minst på min arbetsplats har jag sett konsekvenserna av bristen på kompetensutveckling. Att satsa på detta är också ett sätt att få upp kvinnornas löner.

Simon Lundin, sekreterare i Livsklubben på Skånemejerier, Malmö:
– Att driva frågan om bättre arbetsmiljö. Under 90-talet har arbetsgivarna klämt åt oss allt hårdare. Vi har lön så vi klarar oss, nu är det arbetsmiljön som knäcker oss. Framför allt vänder jag mig mot ackordsarbetet. Det är inte många som omfattas av det idag men det är ett sjukt system. Hos oss har vi ett ackordsliknande system i kylen som innebär att många jäktar ihjäl sig för att få komma hem tidigare. Att komma till rätta med nattarbetet är också viktigt. Det ska kosta om människor ska tvingas arbeta natt.

Anders Hindroth, sekreterare i Livsklubben på Carlsberg, Malmö:
– Jag tycker lönen är viktigast, att vi får upp den. Vi som jobbar inom bryggeri tillhör en låglönebransch, det är bara utkörarna som tjänar bra men inte vi andra.

Marie Berben, ledamot i Livsklubben på Pågen, Malmö:
– Arbetstiderna måste bli kortare. Jag tycker att de börjat bra med det avtal vi nu har om timsemester. Det borde de nu spinna vidare på. Det ger bra möjligheter att planera sin egen fritid. Visst finns det mycket annat som avtalsrörelsen borde handla om. Men ska jag prioritera så blir det kortare arbetstid som står högst upp på min lista.