– Om arbetsgivaren var medveten om de verkliga kostnaderna för sjukfrånvaron skulle det vara lättare att få igenom investeringar i bättre arbetsmiljö, tror Roland Sandelin, huvudskyddsombud på Swedish Meats i Kristianstad.

[Ur nummer: 03/2002] Roland Sandelin har räknat ut vad sjukfrånvaron kostar på den egna arbetsplatsen.
Han har utgått från den modell som företagsekonomen Paula Liukkonen tagit fram, se ovan. Roland kommer fram till att det kostar hans arbetsgivare, Swedish Meats, minst 118 930 kronor på ett år om en person är sjukskriven i slakten.
– En sådan här beräkning kan naturligtvis göras på olika sätt, säger han. Vad jag vill visa är att företaget kan spara mycket pengar genom att förebygga sjukfrånvaro.
Han menar att företaget har svårt att se kostnaderna, eftersom man inte vet hur man ska ta itu med problemet. Att minska sjukfrånvaron kräver förebyggande arbete, det kräver att företaget lyfter upp arbetsmiljön och hur personalen mår som en viktig faktor i produktionen.
– De måste få ett annat sätt att tänka, säger han. Det är inte tillräckligt att ställa frågan hur många personer man kan spara in på för att öka produktiviteten. Om man gör det och samtidigt bygger in en kostnad i ökad sjukfrånvaro, ja, då har man inte gjort någon rationalisering. Det har inte blivit någon produktivitetsökning.

118 930 kronor för ett år
Det här har ofta arbetsgivarna svårt att se.
Det är inte bara arbetsgivarperioden, dag 2-14, som arbetsgivaren betalar, 80 procent av lönen, utan också semesterlön, 13,2 procent, sociala avgifter, 38,7. Kostnaderna tar heller inte slut efter dag 14 eller efter dag 90, utan de tickar på till dag 180.
Om en slaktare som tjänar 120 kronor i timmen är sjuk under ett år kostar det minst 118 930 kronor.

Underlag för diskussion
Det är Roland Sandelins beräkning och då ingår inte eventuella ökade administrationskostnader, produktionsförändringar, kvalitetsförsämringar och rehabiliteringskostnader.
Han ska ta med sina beräkningar till skyddskommittén och använda dem som ett underlag för en diskussion om vilka åtgärder som behövs för att förbättra arbetsmiljön. Dessa åtgärder bli också besparingar.
Det blir ett nytt sätt att beräkna kostnaderna för en investering i bättre arbetsmiljö.