Produktion i moderna stenugnar

Saltå Kvarn har öppnat ett helt nytt ekologiskt bageri i Bromma. Där kommer det förpackade brödet som säljs i livsmedelsbutiker att bakas. 12 personer är anställda, sju är bagare, tre paketerare och två städare.

[Ur nummer: 11/2010] Produktionen ska fördubblas mot tidigare, men det ska fortfarande bakas hantverksmässigt i moderna stenugnar.
Lena Ekman, pressansvarig, säger att efterfrågan på Saltå Kvarns bröd flerdubblats under de senaste åren.
Det finns planer på att låta Saltå Kvarn expanderar utanför Stockholmsområdet. Om de blir verklighet kommer det att ske genom att nya lokala bagerier byggs.
– Vi anser att bröd ska vara lokalproducerat. De ska inte transporteras av flera skäl. Dels för att konsumenterna vill ha färskt bröd utan konserveringsmedel och andra tillsatser. Dels för att transporter är dåligt för klimatet, säger Lena Ekman.
Bageriet är arkitektritat av Asmussen Arkitektgrupp och den fina arbetsmiljön ska, enligt pressmeddelandet, bidra till bra brödkvalitet.