Bakgrunden till planerna på ett nytt rosteri handlar enligt företaget om att försäljningssiffrorna pekar uppåt och att man behöver möta en ökad efterfrågan.

– Det är självklart positivt och spännande. Det är en ganska långsiktig plan vad jag har förstått, men det är positivt att man är i ett företag som har möjlighet att våga satsa på framtiden och ser långsiktigt på det hela, säger Livs arbetsplatsombud Johan Eriksson.

Tanken är att samla verksamheten i Välsviken, där Löfbergs sedan 2021 har ett rosteri för hela kaffebönor.

Det innebär att Löfbergs kommer att flytta verksamheten från den så kallade kaffeskrapan i centrala Karlstad.

– Det är klart att det kan vara lite vemodigt. Det är många som har jobbat där väldigt länge. Men lokalerna har ju funnits sedan 60-talet, så det är nog uppskattat att det blir nytt och troligtvis nya maskiner.

Inte klart när flytten sker

Johan Eriksson var med och jobbade som processoperatör på rosteriet i Välsviken när det invigdes 2021, och han menar att verksamheten där har fungerat bra redan från start.

– Vi hade en ganska smidig igångkörning och det har inte varit så mycket krångel heller, utan det har rullat på väldigt bra. Allt är ju nytt och fräscht och alla trivs i lokalerna. Det är faktiskt ett riktigt lyft.

Bygget av det nya rosteriet är i planeringsstadiet och enligt Löfbergs är det därför för tidigt att säga exakt när flytten ska ske eller vilka produktionsvolymer det kommer att handla om.