Den där pirriga magkänslan. Ett hjärta som slår lite snabbare än det brukar. En värme som okontrollerat går genom kroppen.

Viljan att vara nära alltid. En saknad när det inte går. Att finnas där för någon annan, utan att kräva något tillbaka för det. Göra allt för att de ska må bra. Berätta för hela världen att det inte finns någon människa mer otrolig som existerar på den här planeten. Sprudlande glädje. Mänsklig värme. Att drunkna i en famn. Total svaghet inför någon annans person. Visst är kärlek det finaste som finns?

Med den i sitt liv är man aldrig ensam

Jag är lyckligt lottad att ha så många runt omkring mig som jag har förmånen att vara fullständigt förälskad i. Min familj, mina bästa vänner och mina kollegor. Platonisk kärlek i sin finaste form. Med den i sitt liv är man aldrig ensam.

Det finns ingen så kär i livet som en av mina bästa vänner. Hon ser kärleken i allt och omfamnar den som ingen annan.

Havets vågor där de bryter horisonten. En främlings sätt att se på världen. En sten eller en snäcka i sanden. En textrad eller en dikt. En nyfunnen låt som känns hela vägen in i själen. Ett skratt och ett leende.

Hon inspirerar mig med sitt sätt att låta det fina vara grunden i allt.

Att känna sig älskad och trygg är förutsättningen till att växa upp och bli en hel människa.

Jag har en magnet på mitt kylskåp där det står ”De flesta människor behöver mer kärlek än de förtjänar”. Jag tror stenhårt på det.

Hade varenda barn fått växa upp i ett hem med ovillkorlig kärlek hade det inte funnits så mycket hat i världen eller historien. Att känna sig älskad och trygg är förutsättningen till att växa upp och bli en hel människa.

En person som kan stå stadigt fast vid en fin grund även om det blåser ibland. Vara en människa som vågar lita på att det goda är starkast. Det krävs mod för det. Både att vara kär och att tro på kärlek. Det är läskigt, men det slår aldrig fel.

Kärlek är bredare än ett trött kort

Nu är det Alla hjärtans dag. Men lyft dina nära och kära med omsorg och omtanke fler dagar än nu. Ett trött kort, en rosbukett eller ballong á la Amerika är kanske inte det enda du kan göra.

Kärlek är bredare än så. Kärlek ska finnas alltid. För kärlek, enligt klyschan, övervinner allt. I tider som kantats av mörker och rädsla vill jag mer än någonsin vara med och visa världen att det faktiskt stämmer.

Matilda Antonsson

Ålder: 26
Arbete: Jobbar som operatör på Hilton Foods Sverige och packar kött. Är vice ordförande, studieombud och ungdomsansvarig på klubben. Är även regionalt ungdomsansvarig i region mitt.
Fritidsintresse: Umgås med familj och vänner. Gå på konserter. Politik.
Bok jag läser: Min mormor hälsar och säger förlåt – Fredrik Backman
Musik: Svenskt, helst Håkan Hellström
Nyligen sett: Mean girls
Mat: Vegetariskt, alltid