Det var i mitten av februari som Uddevallaföretaget Rybergs charkuteri, som grundades 1895, försattes i konkurs. De 20 fastanställda på företaget sades upp.

Samtidigt såg konkursförvaltaren goda möjligheter för någon annan att ta över verksamheten. Nu står det klart att så blir fallet. Rybergs nya ägare blir Signal & Andersson charkuterifabrik och AJ Dahlbergs slakteri.

Inga planer på att flytta produktionen

Beskedet från de nya ägarna är att produktionen ska stanna i samma lokaler Uddevalla och att personalen som sagts upp får behålla jobben, rapporterar tidningen Bohusläningen.

– Det här passar oss som handen i handsken och man såg oss också som en bra aktör för att driva detta vidare. För oss är det viktigt att det drivs vidare i Uddevalla, vi är inte alls intresserade av att flytta produktionen. Vi vill inte att ytterligare ett lokalt varumärke ska försvinna, säger Frederick Larsson, vd på AJ Dahlbergs och Signal & Andersson, till tidningen.

Jan-Åke Almlöf, Livs arbetsplatsombud på Rybergs, är glad över att verksamheten fått nya ägare.

– Det känns jättebra för då vet man ju att det här kommer att fortsätta, och det känns jättekul att alla får vara kvar. Det verkar vara starka ägare, säger han till Mål och Medel.

Du och dina kollegor blev uppsagda i slutet av februari, men ett par veckor senare får ni beskedet att ni får behålla jobben. Hur var det?

­– Första veckan var det väl lite ovisst, men sedan sa konkursförvaltaren att han hade intressenter och att han kände att det verkade väldigt lovande. Då var det bara att hoppas på det bästa, och det slutade ju bra.

Jan-Åke Almöf berättar att flera av arbetskamraterna jobbat på Rybergs i många år. Själv har varit där sedan 1989.

– Det börjar närma sig 35 år för mig, och då är det svårt att veta vad man ska hitta på om man inte hade fått vara kvar här. Det är skönt att veta att man inte behöver ge sig ut på arbetsmarknaden. Den ser ju inte jätteljus ut just nu.

De nya ägarna har dessutom flaggat för att produktionen vid Rybergs ska utökas och att fler kan komma att anställas vid fabriken i Uddevalla.

– Det är bra för då känns det som att det här kanske kommer att fungera. Man behöver ju ha en bra produktion för att verksamheten ska gå runt, säger Jan-Åke Almlöf.