[Ur nummer: 10/2004] Jag kan inte komma över att jag missade anmälningstiden, säger Lusen och hänger med huvudet. I och för sig är det mest synd om TV4 som missade ett riktigt stjärnskott. Jag lovar att den där elaka juryn skulle fallit pladask för mig.
 
– Du skojar Lusen. Du kan inte på fullt allvar mena att du tänkte ställa upp i Idol 2004. Vi på redaktionen har dessutom aldrig hört dig sjunga en enda ton, inte rent i alla fall.
– Spelar roll. Vad jag fattat så handlar det om personlighet. Ingen av er skulle ha en chans. Men jag skulle gå hem i stugorna, var så säkra.
 
– Ja, du Lusen, ditt självförtroende är det då inget fel på. Det är en verklig tillgång men dina planer på att bli popidol får du nog allt lägga ned. Det är inte realistiskt. Du är ju så liten!
– Ni murvlar är verkligen ena riktiga tråkmånsar! Att döma av juryns brutala sågningar av deltagarna så var det många som inte hade där att göra, så varför missunna mig en sådan chans?
 
– Sluta nu! Vi tänker inte diskutera detta mer. Du är slut som artist redan innan du satt en fot på scenen. Löss har inget i musikbranschen att göra. Du hör hemma bakom tapetfliken och hör sen.
– Vad ni är elaka. Sluta att hacka på mig. Försök att vara lite kreativa för en gångs skull. Det om något skulle fackföreningsrörelsen behöva.
 
– Var det något speciellt som du Lusen hade i tankarna?
– Jo, det gäller för er på redaktionen att ta vara på goda idéer. Jag tycker att en tävling med rubriken Medlem 2004 inte vore helt fel att dra igång.
 
– Nu skojar du Lusen?
– Inte alls. Varför ska alla Sveriges livsmedelsarbetare få vara medlemmar i Livs? Jag tycker gott att de kan anstränga sig lite. Det minsta man kan begära är väl att de ska motivera varför de vill bli medlemmar och vad de i så fall kan bidra med.
 
– Hur menar du?
– Jo, om det blir svårare att bli medlem så kommer fler att se det som en utmaning och fler kommer att vilja vara med. Jag föreslår att uttagningar sker avdelningsvis med mig som enväldig domare.
 
– Du är ju helt galen!
– Tvärtom. Tänk vilket läsvärde en sådan tävling skulle ha. Det är annat än nedläggningar och annat liknande dravel. Kan kvällstidningarna så kan ni, så det så!