Gäst hos Letterman och Leno. Belönad med en Grammis. The Soundtrack of Our Lives har fått mycket uppmärksamhet.
Gruppen som alltid har fullt upp.

[Ur nummer: 01/2005] Drömmen vore att vara ledig i en månad. Ta det lugnt och varva ned. Men så blir det inte för medlemmarna i The Soundtrack of Our Lives. De senaste åren har de turnerat nästan oavbrutet och fått ganska stor uppmärksamhet i både USA och England. Gruppen har uppträtt i prestigefyllda teveshower som Jay Leno och David Letterman, belönats med en svensk Grammis och nära nog kammat hem en amerikansk dito.

Längtar efter frun
– Vi har haft fullt upp. Det är ganska varierande att turnera och det händer hela tiden något nytt. Men det innebär också en massa tråkig väntan samtidigt som det är jobbigt att vara borta från sin fru, berättar sångaren Ebbot Lundberg som känner sig stressad.
Det är inte underligt. Bandet har inlett ännu ett års turnerande som pågår i Europa, fortsätter till Japan och därefter går vidare till USA där det senaste albumet Origin Vol. 1 lanseras till våren.
Själv är Ebbot känd för att vara en slarvig person och har genom åren gått ifrån mängder av väskor, mobiltelefoner och kaftaner. Beskriver sig själv som helt ofokuserad på allt som är praktiskt. Går omkring i sin egen värld och tänker på saker som inte har med verkligheten att göra. Sådan var han redan som självlärd sångare i The Union Carbide Productions som spelade larmig och primitiv rock redan under 1980-talet.

Sången blir en ventil
– Att sjunga i Soundtrack är en helt annan grej än Carbide. Det är som att gå omkring och hålla tal. Jag rör mig inte så mycket längre utan det gör de andra i bandet istället. Det är skönt att bara stå och koncentrera sig på sången som blir en slags ventil. Jag som lever ett så introvert liv blir plötsligt extrovert.
– Det här är sista chansen att komma någon vart och leva på musiken. Jag är 38 år och tror det skulle vara svårt att börja om och behålla intresset för att turnera och spela in skivor, konstaterar Ebbot som älskar det han håller på med.
Samtidigt längtar han efter en liten semester. Tänk att ha tid att varva ned, gå i skogen eller åka ut i skärgården. Bara vara hemma och koppla av.