[Ur nummer: 03/2003] Filmen Catch me if you can är baserad på verkliga händelser från Frank W. Abagnales liv. Frank är den yngste som någonsin stått på FBI:s Most Wanted lista efterlyst bland annat för penningasvindel, bedrägeri och urkundsförfalskning. Frank började sin karriär som professionell lurendrejare redan som tonåring och före hans 21:a födelsedag hade han hunnit stjäla miljoner dollar genom att förfalska checkar och bedra arbetsgivare. Utan den rätta utbildningen eller kunskapen lyckades han lura till sig fina jobb som till exempel pilot, doktor och advokat. Filmen visar hur Frank lever 1960-talets glamourösa jetsetliv, medan han samtidigt tvingas ha ögon i nacken eftersom en viss FBI-agent, Carl Hanratty (Tom Hanks), är honom i hälarna. Hur regissören Steven Spielberg lyckas med att få in Franks intensiva femårsperiod som lurendrejare i en två timmar lång film är svårt att förstå. Visst, den röda tråden bleknar ibland, men i sin helhet är filmen mycket bra genomförd. Skådespelarinsatserna är trovärdiga, framförallt de av Leonardo DiCaprio och Christopher Walken (Franks pappa), men det är trots allt vetskapen om att filmen baseras på verklighet som gör den riktigt sevärd. Frank W. Abagnales liv måste ha varit och är helt otroligt fascinerande. Idag tjänar Frank ärliga pengar som konsult åt banker. Hans specialområde är säkra checkar som inte går att förfalska.