Klubbordförande Antonio Isla är besviken. Och det är inte första gången. Men nu menar han att företaget som han hävdar i åratal lovat bot och bättring måste skärpa sig. En gång för alla.

– Vi har chefer här som gapar och stressar på personalen, varje dag. Och det bara fortsätter, trots att det upprättades en handlingsplan redan 2018.

Antonio Isla är klubbordförande
Antonio Isla är klubbordförande.

Beteendet, som Antonio Isla syftar på, handlar om vissa chefers attityd gentemot personal, och genomsyrar hela företagskedjan.

– Vi har arbetsledare som inte fått gå ledarutbildning, och inte vet hur man ska uppföra sig. Vi har inget friskvårdsbidrag och flera av våra maskiner är dåligt underhållna. Det som håller oss uppe om dagarna är gemenskapen på golvet. Sammanhållningen mellan oss är otroligt bra.

”Bedrövlig arbetsmiljö”

Livsklubben på Signal & Andersson har anmält företaget till Arbetsmiljöverket vid två tidigare tillfällen, 2015 och 2017. Men enligt Antonio Isla började diskussionerna kring arbetsmiljön ta fart redan 2012.

– Jag började arbeta här 2011 och det var bedrövligt redan då. Ett år senare gick jag med i facket och blev skyddsombud, det var då vi började prata om situationen för första gången.

Den 2 mars i år var Arbetsmiljöverket åter på Signal & Andersson för att göra en inspektion.

– Jag hoppas att deras besök den här gången leder till förändring en gång för alla. Jag vill att företaget gör en ny en kartläggning, att det tas fram en ny handlingsplan för den psykosociala arbetsmiljön och att företagshälsovården kopplas in. Den förra handlingsplanen höll i ungefär en månad. 

Beslut väntas inom kort

Sven-Olof Larsson, Signal & Anderssons ägare och vd, delar inte livsklubbens syn på arbetsmiljön.

– Jag kan säga att vi hela tiden jobbar med dom här grejerna. Vi har lugn och ro här på arbetsplatsen. Mer vill jag inte kommentera.

Arbetsmiljöverkets beslut väntas bli klart om några veckor.