– Vi har nu tecknat ett kollektivavtal med Nybergs Konditori AB. Kollektivavtalet säkerställer villkoren för de anställda samt bidrar till en schyst bageribransch i stort. Det är en vinst för alla inblandade, säger Jolan Wennberg, Livs andre ordförande, i ett pressmeddelande.

Det var i torsdags förra veckan som Livs inledde konfliktåtgärder mot Nybergs konditori i Stockholm. Bakgrunden var att Livs krävde kollektivavtal.

I praktiken innebar konfliktåtgärderna att Livs från och med torsdagsmorgonen hade blockadvakter utanför konditoriet för att dela ut information till kunder och förbipasserande om vad konflikten handlade om.

I dag, måndag, meddelar Livs att man tecknat kollektivavtal med företaget. I och med det avbryter förbundet med omedelbar verkan konfliktåtgärderna som riktats mot företaget.