Efter att Ukraina svartlistat livsmedelsjätten Mondelez, som bland annat tillverkar Marabou, har en rad svenska företag och organisationer valt att bojkotta företaget. Livsklubben har tidigare berättat för Mål och Medel att det finns en oro bland personalen, kring hur jobben kommer att påverkas.

Nu har situationen eskalerat, efter att företaget bombhotats under måndagen. Varken polis eller företaget vill kommentera händelsen närmare. Mondelez pressavdelning skriver i ett mejl till Mål och Medel att personalens säkerhet är av högsta prioritet, men att man inte vill kommentera vilka säkerhetsåtgärder som vidtagits – då det kan riskera personalens säkerhet.

I en kommentar till TV4 Nyheterna skriver fabrikschefen Daniel Norman:

”Jag beklagar verkligen att det har gått så här långt. Alla mina kollegor som sliter hårt i fabriken varje dag borde inte behöva stå ut med hot och hat”.

Mål och Medel har sökt förbundet och den lokala fackklubben för en kommentar men inte fått svar.

.