Beskedet om nedläggningen av Sempers anläggning kom i vintras, men det har varit oklart exakt när verksamheten ska stängas och hur länge de anställda får behålla jobben.

Nu har dock förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare gått i mål. Det uppger Anna Widell, ordförande för Livsklubben på Semper.

– Sista produktionsdag kommer att vara 31 januari 2025. Alla kommer att ha sin anställning kvar till dess. Det är det som är förhandlat och klart, säger hon.

Hur känns det att det nu är klart med ett slutdatum?

– Det har varit den stora frågan ända sedan januari, så det känns naturligtvis väldigt skönt att kunna ge våra medlemmar besked om hur länge de har jobb.

”Folk är besvikna och arga”

Samtidigt har besvikelsen över nedläggningen inte lagt sig bland de anställda.

– Folk är fortfarande ganska besvikna och arga över att Semper väljer att lämna Götene. Den känslan finns fortfarande kvar, även om det nu kanske finns en lättnad hos folk att veta att man har jobbet kvar ett tag – och att det finns ett datum att förhålla sig till när man ska söka nytt jobb.

Enligt Anna Widell har någonstans mellan 10 och 15 kollektivanställda slutat och sökt sig vidare till andra jobb under våren.

Vad tror du om möjligheterna för de anställda att hitta nya jobb?

– Arbetsmarknaden häromkring ser väl hyfsat god ut fortfarande, så jag tror nog att det ser positivt ut för det stora flertalet, säger Anna Widell.