Det finns ett utbrett missnöje med arbetsför-hållandena på Samfood i Årsta. Inte minst efter att arbetsgivaren införde hel arbetsdag på tretton-dagsafton med hänvisning till en lokal uppgörelse. Någon sådan fanns dock inte utan det var en bluff.

[Ur nummer: 02/2004] Det är snart två år sedan Samfood startade en köttpaketeringsanläggning i Årsta, en av Stockholms närförorter. Då var Spira ägare, numera är det Atria.
De cirka 70 anställda har mycket att göra. De packar kött till i stort sett alla kooperationens butiker. I höstas fick de även lågpriskedjan Lidl som kund.

Nybildad klubb
De bildade klubb för drygt ett år sedan. Det har varit en tuff tid. Klubbordförande, Lars Byqvist, talar om problem med övertid, stress, kyla och brist på uppskattning.
– Vi har problem med det mesta här. Men det värsta är att vi inte har kunnat lita på vår arbetsledning. Gång på gång har vi i klubben råkat ut för att de ljugit oss rakt upp i ansiktet och att överenskommelser vi gjort omtolkats, berättar han.
Droppen som fick bägaren att rinna över var agerandet på trettondagsaftonen.
Produktionen på anläggningen är igång alla veckans dagar. Enligt kollektivavtalet för slakt & chark är de i köttpacken lediga på julafton, nyårsafton och midsommarafton samt arbetar endast fyra timmar på trettondagsafton. Alla andra schemalagda helgdagar arbetar de mot helg- och övertidsersättning.
– Jag gladde mig åt att vi bara skulle jobba halvdag på trettondagsaftonen. Så plötsligt sätter ledningen upp lappar där det står att vi ska jobba heldag. Som skäl uppgav man att det fanns en lokal uppgörelse, berättar Johanna Segander.
Mål&medel träffar henne och Lasse Byqvist i mitten av januari. De jobbar tillsammans i produktionshallen.
Till skillnad från Lasse är Johanna inte fackligt aktiv. Men när hon höll på att bli snuvad på sin lediga tid så kunde hon inte tiga still utan protesterade högljutt.
– Jag föreslog att vi skulle gå hem med hänvisning till kollektivavtalet. Rätt ska vara rätt, säger Johanna Segander.
Men eftersom många medlemmar är i behov av pengar, arbete på röd dag ger extra betalt, stannade man kvar och arbetade trots sin ilska. Istället för att skälla på arbetsgivaren så skällde de på facket. Lars Byqvist som konstaterar att de två senaste veckorna varit de värsta i hans liv.
– Vår ledning utnyttjar avtalet till sin yttersta spets. Här jobbar vi alla dagar utom de som är fredade i avtalet. Inte undra på att folk blir förbannade när arbetsgivaren hävdar att facket lokalt gjort en uppgörelse som innebär en försämring.
Han krävde att få se överenskommelsen som arbetsgivaren hänvisade till. Det gällde även den AD-dom som också var uppe för diskussion i detta sammanhang.
– Det enda som ledningen visade upp var ett papper där det stod att vi hade rätt att vara lediga på julafton, midsommarafton och nyårsafton. Trettondagsafton var inte nämnd.

Förtroende kört i botten
Lokalombudsman Jan-Olof Wennberg från Livs avd 4 kopplades in. Den lokala förhandlingen med arbetsgivaren resulterade i att det inte fanns något stöd för arbetsgivarens agerande. De anställda skulle inte ha behövt jobba hela trettondagsaftonen. Vad som står i kollektivavtalet om halv arbetsdag är det som gäller.
Förtroendet för ledningen är därmed om möjligt ännu mer kört i botten.
Lars Byqvist beklagar att hans arbetsgivare hittills varit så ovillig att ta till sig förslag på förbättringar. Klubben har försökt att vara konstruktiv. På ett stormöte förra våren deklarerade många av de anställda att de vantrivdes och en lista sammanställdes med drygt 50 punkter på vad som borde göras.
En del förbättringar skett men mycket återstår att göra. Efter trettondagsaftonen är förtroendet som sagt var åter nere på noll.
– Vi ska bara jobba och jobba. Det spelar ingen roll hur vi mår. Det finns medlemmar som säger att de känner sig som förbrukningsartiklar. Det är inte roligt att höra, säger han.