[Ur nummer: 10/2003] – Det finns en uppenbar fara för att Arla Foods kommer att lägga ner något k-mjölksmejeri, säger Hans Löfgren, klubbordförande på Arla Foods i Jönköping och ordförande i koncernfacket för Division Sverige, färskvaror.
Alla anläggningar ska ses över. Det gäller Göteborg, Jönköping, Kallhäll, Karlskrona, Linköping och Örebro. Utredningen ska vara klar i november. En facklig referensgrupp ska tillsättas med insyn i arbetet och i den ska representanter från de mejerier som är mest berörda ingå: det är Karlskrona, Örebro och Göteborg. Inriktningsbeslut ska fattas av företagsledningen i januari nästa år.
 – Det är ju så, säger Hans Löfgren, att om ett beslut fattas om nedläggning av ett mejeri på en viss plats kommer det att beröra ett mejeri på en annan plats, det kostar pengar att lägga ner. Investeringar måste göras för att öka produktionen någon annanstans.
Utredningen rör bara Sverige. Danskarna håller på med en egen parallell process. De håller dessutom ett högre tempo, eftersom Arla Foods på andra sidan sundet – efter fusionen med Klövermjölk – har mer att lägga ner. 
Och samtidigt fortsätter mejerijätten sin strategi att växa, bli större och större. I år har engelska Dairy Express köpts. I media spekulerar personer i ledningen om nästa steg. Ska det bli en fusion med finska Valio, tyska Nordmilch eller nederländska Campina?
Och så kommer nya strukturplaner.