—Bara vilja och planering finns så är det fullt möjligt att låta alla anställda gå en åtta timmar lång introduktion i arbetsmiljö, säger Stefan Hagman, processledare på Ugglarps charkfabrik i Malmö.

[Ur nummer: 04/2006] På Ugglarps charkfabrik har man ett systematiskt arbetsmiljöarbete men inget skyddsombud internt, utan skyddronder görs externt.
När Stefan Hagman fick höra talas om idén att hålla introduktion i arbetsmiljö för alla anställda blev han direkt intresserad.
– Det här hade vi inte kommit på själva, säger han.
Han är idag mycket nöjd med den arbetsmiljöintroduktion som de regionala skyddsombuden Benny Kolnby och Kent Friman hållit för de anställda på fabriken. Han har själv suttit med och lyssnat.
– Att de anställda får denna kunskap är helt klart en vinst för företaget, säger Stefan Hagman och fortsätter:
– Vi kommer nu att utbilda egna skyddsombud på företaget.
Det var en hel del pusslande för att alla skulle få ta del av introduktionen. Praktiskt löste företaget det hela med att köra introduktionen för de anställda i två pass om fyra timma. Två av dessa fyra timmar förlades på arbetstid och två timmar efter arbetstid med rätt till kompledighet.
Monika Persson är en av de som deltagit i introduktionen:
– Det här var mycket bra. Under mina 20 år på företaget har jag aldrig fått någon utbildning i arbetsmiljö, berättar Monika Persson som jobbar i produktionen.
– Inte minst var det intressant att få veta hur skyddsombuden arbetar och vilken roll de har, säger hon.
Hon berättar att den fördjupade arbetsmiljökunskapen bjöd på många aha-upplevelser.
– Att man ska göra en arbetsskadeanmälan visste jag men det här med tillbudsrapportering hade jag ingen aning om, säger hon.
Arbetskamraten Uno Lindén, som också gått introduktionen, har dock haft lite bättre koll. Det beror på att han tidigare arbetat som arbetsledare och då fått utbildning i arbetsmiljö.
– Det har dock varit bra att få en uppfräschning av mina kunskaper. Och det var också lärorikt att få veta mer om de försäkringar som vi har. Det är något som jag haft dålig koll på, säger Uno Lindén och fortsätter:
– Överhuvudtaget är det bra att känna till vilka rättigheter och vilka skyldigheter man har som anställd.