Fria Bröd är nischade på frysta, glutenfria bageriprodukter. I dag tillverkas korvbröd i bageriet. David Sjöberg är ensam på lagret och har allt ansvar över det. Hans huvudansvar är att ta emot leveranser vid godsmottagningen. Varje dag sker också utleverans till företagets huvudlager.

David har engagerat sig i Livs i över tio år. Hans drivkraft är viljan att organisera arbetet bättre för att skapa en bättre arbetsmiljö för sig själv och sina kollegor
David Sjöberg tar hand om en pall med vaniljsocker som levererade på morgonen. Senare ska den gigantiska silon få leverans av vetestärkelse, som utgör huvudingrediens.
På det här bageriet är det extra hårda hygienregler och väldigt rigorösa kontroller av råvarorna. ”Skulle vi få in en vara med en glutenhalt över 20 ppm skulle det potentiellt kunna vara väldigt farligt för våra konsumenter. Så därför kontrollerar vi mer än vad andra bagerier gör.”

David Sjöberg

Ålder: 42 år.

Yrke: Lagerarbetare.

Arbetsplats: Fria Bröd i Bårhult öster om Göteborg.

Arbetstider: 7.30–15.30.

Utbildning: Bageri/konditoriprogrammet på gymnasiet (plus kandidatexamen i kulturstudier).

Fackligt: Sekreterare i Livsklubben och huvudskyddsombud.