[Ur nummer: 11/2006] Att vara beroende av fisk som råvara är inte lätt. Förra året sade man upp halva personalstyrkan på Västkustfilé. Som flest har de varit 125 anställda nu är de nere i 80 och bara 20 är fast anställda. Som anledning till neddragningarna angavs råvarubrist, att man förlorat Ica som kund samt att importen från Kina ökat.

De många visstidsanställda är ett problem. Klubben har flera pågående tvister som handlar om detta. Många anställda mår dåligt av osäkra anställningsförhållanden. Klubben lägger överhuvudtaget ner mycket tid på arbetsmiljöfrågor. Sjukskrivningssiffrorna talar för sig. De har gått ner från 16 procent till 2-3 procent.
Framför allt har klubben tillsammans med arbetsgivaren jobbat mycket med förebyggande arbete. Inte minst sedan företaget flyttade till Varberg år 2000. Anledningen till flytten var att företaget växt ur fabriken i Bua. I Varberg är det en ganska stor anläggning som man flyttat in i. Här huserade tidigare Varbergs slakteri, nedlagt 1999.

Stora investeringar har gjorts och ytterligare en på 10 miljoner är på gång. En ny produktionsdel och ett nytt lager för ingredienser ska vara klart i januari.
Satsningen innebär också att man kommer att gå över helt till dagskift (klockan 06.30-15.45) och att kvällsskift och nattarbete avskaffas.