[Ur nummer: 12/2006] Håkan Johansson, klubbordförande på Pågen i Göteborg
– För att skydda dem som är svaga. De har inte lätt att klara sig idag. Blir det en sänkning blir det ännu svårare. Dessutom slår det mot dem som har jobb. Om man som arbetslös bara får 50 kronor i timmen är man beredd att ta ett jobb för 70 kronor i timmen.
– Min personliga åsikt är att vi måste överväga en kort strejk när avtalen löper ut nästa år. Försämringarna av a-kassan är inte acceptabla.

Birgitta Forsberg, klubbordförande på
Arla Foods i Falkenberg
– Det är många medlemmar som är förbannade och vill protestera. Därför satte vi upp en protestlista och den fylldes snabbt på med namn. Jag är orolig för att vi ska tappa medlemmar när fackavgiften höjs. Vi måste informera om orsaken. Att det är den borgerliga regeringen som ligger bakom.

Maria Örnlind, klubbordförande på Milko i Grådö
– Vi är lågavlönade och en höjning av fackavgiften med två eller tre hundralappar kan vara svårt för många att klara av. Jag är rädd för att det kan bli ett stort medlemstapp. Men det har inte märkts än. Just nu rekyterar vi nya medlemmar.

Kent Ahlgren, vice
ordförande på Findus i Bjuv
– Medlemmarna är irriterade. De tycker att de borgerliga förslagen är orättvisa. De slår mot de arbetslösa och de slår mot alla fackliga medlemmar som tvingas betala en högre avgift för att finansiera regeringens skattesänkning. För den enskilde medlemmen är facket i första hand en trygghet. Det är en försäkring som man kan använda sig av om man får problem på arbetsplatsen. Det måste vi lyfta fram. Som anställd utan facket är du svag.