En person i röd skjorta, hårnät och handskar använder maskiner i en industriell anläggning.
”Jag är linjetekniker. Det innebär att jag kör maskiner, ställer om dem, underhåller dem och förbättrar dem. Jag har haft möjligheten att lära mig alla maskiner på våra avdelningar”, säger Feras Almasri. På frågan om det är något i jobbet som är särskilt svårt svarar Feras Almasri snabbt: ”Det finns inget som är svårt. Men utmaningen är att få maskinerna att gå med mindre stopp och öka volymerna. Det är det jag brukar hålla på med.”
En arbetare i röd uniform och hårnät inspekterar förpackningar i en fabrik, stående bredvid maskiner och transportband.
Den här dagen jobbar Feras Almasri vid linjen för majonnäsprodukter. Här gäller det att hålla koll på flera saker samtidigt. Det ska vara påfyllt med rätt emballage, datummärkningen ska vara korrekt och tuberna måste se bra ut. ”Ibland kan kartongerna fastna i maskinen, och roboten kan lägga tuberna fel. Då får jag fixa det genom att göra några justeringar.”
En man i röd skjorta bär hår- och skäggnät i en industriell miljö.
Feras Almasri har jobbat på Kavli i Älvsjö i tio år och gillar sitt jobb. ”Jag trivs bra här. Jag har fantastiska kollegor och chefer som verkligen bryr sig om personalen.”

Feras Almasri

Ålder: 32 år.

Bor: Uppsala.

Arbetsplats: Kavli i Älvsjö.

Yrke: Linjetekniker.

Arbetstider: 06.15–14.45.