Helena Meyer Gross har tidigare varit klubbordförande och skyddsombud. Det roligaste tyckte hon var att komma iväg på utbildningar och att hjälpa andra. ”Jag är fortfarande väldigt noga med fria brandgångar. Det tjatar jag mycket om.” ”Jag har alltid tyckt om att skapa och dekorera. Jag gillar det pilliga handarbetet och att jobba med kroppen. Det roligaste är pilledutt-uppdragen! När vi får beställning på specialtårtor får jag lite friare tyglar, det är kul!”

Helena Meyer Gross har tidigare varit klubbordförande och skyddsombud. Det roligaste tyckte hon var att komma iväg på utbildningar och att hjälpa andra. ”Jag är fortfarande väldigt noga med fria brandgångar. Det tjatar jag mycket om. Jag har alltid tyckt om att skapa och dekorera. Jag gillar det pilliga handarbetet och att jobba med kroppen. Det roligaste är pilledutt-uppdragen! När vi får beställning på specialtårtor får jag lite friare tyglar, det är kul!”

Hallontårtorna toppas med överdrag av gjutgelé. ”Den är lite som en manet i konsistensen och smakar som syrligt gelégodis. De populäraste bakverken är med hallon och choklad. Jag gillar smaker som lakrits och svartvinbär, men det bakar vi tyvärr inte med här.”
Hallontårtorna toppas med överdrag av gjutgelé. ”Den är lite som en manet i konsistensen och smakar som syrligt gelégodis. De populäraste bakverken är med hallon och choklad. Jag gillar smaker som lakrits och svartvinbär, men det bakar vi tyvärr inte med här.”
Från chokladdoppningsmaskinen rinner en fin couverturechoklad från Ghana, som innehåller 60 procent kakao. Ingen blockchoklad används.
Från chokladdoppningsmaskinen rinner en fin couverturechoklad från Ghana, som innehåller 60 procent kakao. Ingen blockchoklad används.
Dahls Bageri har funnits sedan 1935 och levererar lokalbakade bröd och bakverk till 160 butiker i Göteborgsområdet. På kondisavdelningen är teamen uppdelade på fyra olika bord. ”Tre stycken lag gör prinsesstårtor, budapestrulle och white lady. På mitt bord gör vi resten. Så det är mer variation för oss.”
Dahls Bageri har funnits sedan 1935 och levererar lokalbakade bröd och bakverk till 160 butiker i Göteborgsområdet. På kondisavdelningen är teamen uppdelade på fyra olika bord. ”Tre stycken lag gör prinsesstårtor, budapestrulle och white lady. På mitt bord gör vi resten. Så det är mer variation för oss.”

Helena Meyer Gross

Ålder: 46
Yrke: Konditor
Arbetsplats: Dahls Bageri i Mölndal
Arbetstider: 7.00–15.30
Utbildning: Gymnasieutbildning med inriktning mot bageri. Gjort gesällprov inom konditori.